Hvem henger du med?

For litt tid tilbake
merket jeg at motivasjonen min dabbet litt av fordi jeg ikke følte noe behov
for å utvikle meg eller gjøre ting bedre. Jeg var rett å slett fornøyd sånn som
ting var.

Dette høres jo sikkert bra ut, men jeg vet at hvis man ikke klatrer begynner man gradevis og skli nedover.

Så jeg tok en titt på hva som gjorde at motivasjonen ikke var på topp. Jeg kom fram til at jeg burde bruke mer tid med fler mennesker som går i samme retning som meg, som har kommet lengere.

Er man med mennesker som er bedre enn seg selv i det området man intreserer seg for, vil man automatisk føle at man må gjøre det bedre selv.

“You
are the average of the five people you spend the most time with.” – Jim Rohn

Men som med alt annet, er det viktig å ha en ballanse, så man ikke bare er med folk som er bedre enn seg. Tror ikke det er så bra for selvbildet i lengden. 50/50 er en god miks.

Det å både kunne være en ”lærer” ovenfor andre og også kunne være ”student” ovenfor de man ser opp til tror jeg er en viktig ting for å komme langt med sin lidenskap. Jo mer du lærer til andre jo flinkere blir du selv, så det er jo en vinn-vinn situasjon.

En liten note til slutt: Jeg kan tenke meg at mange vil tenke: ”Ja, men jeg har altid hatt disse vennene. Jeg kan ikke bare få nye”. Jeg sier ikke at man skal droppe venner man har, men tenk litt på hvor du vil i livet og om vennene du har er til hjelp eller er ekstra bagasje på lasset. Er ikke lett å forlate en venn, men jeg tror at alle er på en reise som de må følge i sin egen stil for å føle seg hele og lykkelige. Man har tatt følge en stund, men så vil den ene kanskje gå en helt annen rettning. Hvis det ikke er riktig rettning for deg, er det på tide å gå
vidre og finne en ny følgesvenn.

Legg gjerne igjenn en komentar!

Ha en fin dag!

 

Erik

Erik Tømmerås posted at 2011-6-6 Category: Livet

5 Responses Leave a comment

 1. #1Iris @ 2011-6-6 19:51

  Jeg tror absolutt at det er viktig å fokusere på hvilke mennesker som gir en noe, og hvilke mennesker en heller føler holder en tilbake. Må likevel bare legge til at jeg synes det er lite heldig å karakterisere mennesker som bedre eller dårligere enn en selv. At vi har ulike erfaringer, tanker, og måter å se og leve livet på betyr ikke at noen er bedre enn andre. Jeg mener vi som mennesker er like gode alle sammen, og at vi alle har noe å lære av hverandre, selv om noen mennesker treffer oss mer enn andre der vi er i livet akkurat nå.

  Hva inspirerer deg i den perioden du er i nå? Hvilke mennesker føler du behov for å ha i livet ditt?

 2. #2Erik Tømmerås @ 2011-6-6 22:01

  Skjønner veldig godt hva du mener og er helt enig i veldig mye. Grunnen til at jeg vil tenke at noen er bedre enn meg (som alle er i et eller annet område som de har fokusert mer enn meg på) for å være åpen for å lære fra dem i det område de er flinkere enn meg i. En annen ting er å faktisk strebe etter noe bedre, en utfordring.

  Når du sier alle like gode, mener du da gode som i godhet eller flinke?
  Hvis godhet: helt enig!
  Hvis flinke: I livet? ja, man gjør så godt man kan med det man har.
  Men det jeg mener er at jeg er f.eks ikke noe god i golf og vil derfor anse meg selv som en “student” ovenfor en som er bedre for å bli flinkere :)

  Hvis man ikke har noen som man anser som bedre eller kall det folk som gir deg inspirasjon (da er vi sikkert mer enige), så kommer man ikke vidre føler jeg.

 3. #3Iris @ 2011-6-7 19:57

  Skjønner hva du mener – det er flott å ha mennesker rundt seg som inspirerer en!
  Det jeg egentlig bare ønsket å peke på ved kommentaren min er at prestasjoner ikke definerer menneskers verdi i mine øyne. Etter mitt menneskesyn er ingen mennesker bedre enn andre generelt i livet (jf. din generelle formulering “folk som er bedre enn seg”). Selvsagt kan man mer konkret derimot snakke om at noen har bedre ferdigheter og presterer bedre på enkelte områder.

  Mulig jeg er pirkete på ordbruk og kan oppfattes kverulerende – det må jeg eventuelt beklage! Jusstudiet har ødelagt meg :P

 4. #4Erik Tømmerås @ 2011-6-10 17:27

  Hehe, går helt fint :)

 5. #5Mats @ 2011-6-11 01:31

  Denne gutten har skjønt hva livet handler om! om man er kritisk eller skeptiker, som jeg personlig må påpeke jeg er, er det nesten umulig å vri seg unna poengene Erik har fanget opp. Anbefales veldig sterk å følge hans opplysende tankegang, og sette seg inn i mentale posisjonen som frigjør deg selv på en måte som er enkel og resultatsterk.

  Med sterkeste anbefaling Mats Eggum

Leave a Reply

(Ctrl + Enter)Enter your email address:

email for every new post!

Increase your website traffic with Attracta.com